OM VÄRTAHAMNEN
En ny stadsdel växer fram

Värtahamnen har tidigare räknats till utkanten av staden med begränsad service. Men här finns numera allt i form av bra kommunikationer, god mat, natur, sport och kultur. Och mer ska det bli. Ingen annanstans kommer så mycket av det bästa med Stockholm finnas på en så begränsad yta. Med citypuls, naturen, kulturen och självklart vattnet lockar området hit människor för både arbete och fritid.

Värtahamnen har en central plats mitt i Norra Djurgårdsstaden och är en skön blandning av kontor, bostäder, handel och service. När området är färdigbyggt kommer det att finnas cirka 1 700 lägenheter och 20 000 arbetsplatser. Visionen är att Värtahamnen ska bli den mest socialt hållbara stadsdelen och miljömålen är minst sagt ambitiösa. En unik plats håller på att växa fram – en destination redo för morgondagen.

Santa Salsa & Stockholm Brewing Co.
RUFF indoor Golf
EATERY VÄRTAHAMNEN
PDL Padelcenter

Navigera dig fram i
Värtahamnen

Klicka dig fram i menyn för att se vad Värtahamnen har att erbjuda idag och i framtiden. För muspekaren över husen för att se vad och vemsom ska bygga.

Kommunikationer

Sjövägen, spårbundet, med buss eller kanske en elsparkcykel. Värtahamnen når du enkelt från alla delar av staden och ännu fler kommunikationer är planerade.

Gärdets tunnelbanestation ligger en fem minuters promenad från Värtahamnen. En smidig utbyggnad av Spårväg City är även planerad.

Buss 76 utgår från Nybroplan och går upp till Ropsten via Värtahamnen. Buss 1 förbinder Stora Essingen, Värtahamnen och Frihamnen.

SL:s pendelbåtar ger dig vackra båtturer till/från Skeppsbron och Nacka Strand. Ett idylliskt sätt att färdas runt i Stockholm.

En cykel eller elsparkcykel tar dig till Stureplan på åtta minuter. Vill du promenera korsar du Gärdet på 20 minuter över till Östermalm.

En karta över Värtahamnsområdet, EQ Sthlm är utmärkt, samt kollektivtrafik, gym och matställen.

Grid 17

Inflytt  Q1  2025

Total kontorsyta: 5 900 m²
Lokalstorlekar: 250 – 5 900 m²
Antal våningar: 9
Kommunikationer: T-bana Gärdet, Buss 1 och 76 samt pendlelbåt linje 80

Parkering: 25 bil, 120 cykel
Miljöcertifiering: Breeam Outstanding
Arkitekter: Brunnberg & Forshed
Fastighetsägare: Niam
Adress: Hangövägen 17

The Dockworks

Inflytt Q2  2027

Total kontorsyta: 32 000 m²
Lokalstorlekar: 640 – 3500 m²
Antal våningar: 12
Kommunikationer: T-bana Gärdet, Buss 1 och 76 samt pendelbåt linje 80

Parkering: 85 bil, 550 cykel
Miljöcertifiering: Breeam Outstanding, WELL Certifierad
Arkitekter: Brunnberg & Forshed
Fastighetsägare: Niam
Adress: Hangövägen 25

Exteriör The Dockworks.

EQ Sthlm

Inflytt redan idag

Total kontorsyta: 8 400 m²
Lokalstorlekar: 14 – 2 600 m²
Antal våningar: 7
Kommunikationer: T-bana Gärdet, Buss 1 och 76 samt pendelbåt linje 80

Parkering: Parkeringsplatser utanför huset
Miljöcertifiering: Breeam Very good
Fastighetsägare: Niam
Adress: Hangövägen 29

Exteriör EQ Sthlm.

I gott sällskap

Värtahamnen är stadsdelen som växer fram i stadig takt intill Lidingö och Gärdet. Redan idag har flera stora aktörer insett potentialen i detta unika område.  

SVT loggaX-Shore loggaH&M loggaPeak Performance loggaSellpy loggaNasdaq loggaHelio loggaGant loggaTV 4 loggaNexiko loggaCandela loggaStockholm Brewing Co. logga

Vill du veta mer?

Boka en visning idag för att uppleva EQ på plats och få reda på mer om hur en arbetsdag i Stockholms Hamnkvarter kan se ut.

Boka visning